Hoe verwijder je een Twitter account definitief

Hoe verwijder je een Twitter account definitief

Twitter is een van de meest populaire sociale netwerken en het is niet moeilijk om te zien waarom. Het korte formaat van de tweets laat gebruikers toe om snel en makkelijk informatie, gedachten, foto’s of wat dan ook te delen met anderen. Het korte formaat zorgt ook dat gebruikers hun aandacht niet afwijkt van de tweets en dat deze makkelijk te doorlezen zijn. Van grappige tweets tot zelfs zeer informatieve tweets, je vindt het allemaal op Twitter.

Natuurlijk is Twitter niet perfect en kunnen er vele redenen zijn om je Twitter account te verwijderen en te stoppen met Twitter. Misschien is het formaat niets voor jou, ben je bezorgd over je privacy of ben je gewoon de eindeloze aandachtszoekers beu. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om je Twitter account definitief te verwijderen. Indien je Twitter even beu bent heeft Twitter spijtiggenoeg niet de optie om tijdelijk je account te deactiveren, enkel definitief verwijderen is mogelijk.

Indien je direct naar een hoofdonderwerp wilt gaan kan je op volgende links klikken:

Hoe verwijder ik mijn Twitter account?

Je Twitter account verwijderen is relatief simpel. Na het verwijderen van je account zal je gebruikersnaam en je profiel niet meer zichtbaar zijn voor anderen en compleet gewist worden van Twitter. Dit zal dus ook al je tweets verwijderen.

Twitter maakt het verschil tussen deactiveren en verwijderen wel onduidelijk. Wanneer je jouw account verwijderd noemt Twitter dit je account deactiveren in tegenstelling tot andere sociale netwerken. In feite zal je account inderdaad eerst gedeactiveerd worden voor 30 dagen waarna het permanent verwijderd zal worden. Denk er dus aan dat je account deactiveren niet werkt zoals op andere sociale netwerken en je account dus daadwerkelijk volledig gewist zal zijn na de 30 dagen. Nadat de 30 dagen zijn afgelopen is er geen enkele manier om dit ongedaan te maken.

Via volgende stappen verwijder je jouw Twitter account:

  1. Wil je jouw gebruikersnaam of e-mailadres hergebruiken na het verwijderen van je account? Dan kan je eerst je gebruikersnaam veranderen door Twitter te openen, het menu te openen door op het icoontje met je profielfoto te drukken, naar Instellingen en privacy te gaan en daarna op Account te drukken. Hier zie je een veld om je gebruikersnaam te kiezen, verander dit naar iets anders. Ook je e-mailadres kan je hier veranderen. Door op ‘Je Twitter-gegevens’ te drukken kan je ook een archief opvragen met al je tweets, zelfs tweets die je reeds verwijderde. Indien je deze gegevens wilt downloaden kan dit enkele dagen duren en moet Twitter een werkent e-mailadres hebben waardoor je het verwijderen van je account even moet uitstellen.
  2. Je account verwijderen via de Twitter app op bijvoorbeeld iOS of Android kan moeilijk zijn. De app kan er lichtjes anders uit zien op verschillende mobiele apparaten, soms is de optie om je account te verwijderen niet eens beschikbaar of heel goed verborgen. Via volgende link ga je naar de officiële Twitter website waardoor je niet moet gaan zoeken naar deze optie: Twitter account verwijderen. Het voordeel van deze link is dat deze hetzelfde werkt op een laptop, desktop, mobiel apparaat of wat dan ook. Op sommige mobiele apparaten zal deze link willen openen in de Twitter app. In bepaalde gevallen wilt dit niet werken. Dit kan je oplossen door eerst de Twitter app te openen, hieruit te gaan en nog eens op de link te klikken. Een andere optie is om de link ingedrukt te houden en deze specifiek in een ander tablad te openen.
  3. Deze link opent in je browser waardoor je misschien opnieuw moet aanmelden als je de twitter app gebruikt op iOS of Android. Doe dit indien nodig.
  4. Als je aangemeld bent zie je een pagina om je account te deactiveren. Zoals eerder beschreven in dit artikel betekent deactiveren in feite uiteindelijk verwijderen. Twitter geeft je nog wat informatie over wat er gebeurt als je verder gaat.
  5. Druk op ‘Deactiveren’ indien je klaar bent om je account compleet op te zeggen.
  6. Klaar! Na 30 dagen zal je account volledig gewist zijn. Voor deze 30 dagen afgelopen zijn kan je jouw account nog heractiveren door simpelweg terug aan te melden.

De Twitter app verwijderen

Indien je een mobiel apparaat gebruikt maak je waarschijnlijk gebruik van de Twitter app. Om volledig te stoppen met Twitter wil je waarschijnlijk ook de Twitter app verwijderen.

Indien je een Android apparaat gebruikt kan de werkwijze licht verschillen per apparaat. Meestal volstaat het om de Twitter app te zoeken en deze een aantal seconden in te houden tot de optie om te verwijderen tevoorschijn komt. Dit zal in de vorm van een ‘X’ knopje zijn of bijvoorbeeld een vuilbakje waarnaar je het icoontje van de app kunt slepen. Sommige Android apparaten ondersteunen dit niet waardoor je de app best via de Play Store kunt verwijderen. Open de Android Play Store, druk op het icoontje met de drie streepjes om het menu te openen, klik dan op Mijn apps en games en daarna op Geïnstalleerd. Zoek nu de Twitter app, druk hierop, kies Verwijderen en bevestig door op Ok te drukken.

Op Apple apparaten is er minder variatie. Hou de Twitter app ingedrukt voor twee seconden tot de app begint te bewegen en er een ‘X’ knopje zichtbaar wordt. Druk op dit knopje om de app te verwijderen. Op Apple apparaten die 3D Touch ondersteunen moet je de app ingedrukt houden met de juiste druk. Zet je vinger zeer lichtjes op de app voor ongeveer één seconde tot het eerder beschreven ‘X’ knopje tevoorschijn komt. Indien je te hard drukt zal deze optie niet verschijnen en moet je opnieuw proberen.

Andere sociale netwerken

In sommige gevallen wil je misschien ook jouw profielen op andere sociale netwerken verwijderen. Wij helpen je hier graag bij door enkele links te geven naar artikelen waarin wij jouw uitleggen hoe je accounts kunt verwijderen of deactiveren op Facebook, Instagram of Snapchat.