Hoe verwijder ik een Snapchat account definitief

Hoe verwijder ik een Snapchat account definitief

Snapchat kan een leuke app zijn om snel gekke foto’s te delen met je vrienden. Door de vele leuke opties en vlotte werkwijze is en blijft Snapchat zeer populair ondanks enkele recentere tegenslagen voor de app. Natuurlijk kan niet iedereen Snapchat leuk vinden en wil je mogelijks zelfs je account verwijderen. Misschien ben je wel bezorgd over je privacy op Snapchat, het niet eens met een recente update of ben je Snapchat gewoon beu. In dat geval ben je zeker niet de enigste!

In tegenstelling tot sommige andere sociale netwerken heeft Snapchat geen optie om je account even tijdelijk te deactiveren. Je zal dus direct je account helemaal moeten verwijderen indien je van Snapchat af wilt. Gelukkig heb je nog 30 dagen bedenktijd waarin je jouw account nog kunt heractiveren waarna je account permanent gewist zal worden. Wij leggen je in enkele stappen uit hoe je jouw Snapchat account definitief kunt verwijderen.

Via volgende links kan je direct naar een bepaald onderwerp gaan:

Hoe verwijder ik mijn Snapchat account?

Een Snapchat account verwijderen is relatief simpel. Spijttiggenoeg kan dit niet via de Snapchat app en moet dit via de officiële Snapchat website gebeuren. Geen zorgen, wij geven je een handige link!

  1. Eerst open je volgende link om naar de officiële Snapchat pagina te gaan voor het verwijderen van accounts: Snapchat account verwijderen.
  2. Op deze pagina moet je jouw gebruikersnaam en wachtwoord ingeven. Soms moet je ook verifiëren of je geen robot bent, klik hiervoor het selectievakje gewoon aan indien dit het geval is.
  3. Klik daarna op ‘Inloggen’ om je aan te melden.
  4. Nu krijg je een venster te zien waarin Snapchat vraagt om nog eens je wachtwoord in te typen om het verwijderen van je account te bevestigen. Doe dit en druk op ‘Doorgaan’.
  5. Klaar! Je account zal nu gedeactiveerd worden. Je krijgt op dit moment nog 30 dagen om je te bedenken. Om je account terug te activeren kan je gewoon aanmelden op Snapchat. Als je jouw account niet opnieuw activeert zal het account na 30 dagen volledig en permanent verwijderd zijn.

Indien je bovenstaande link om de een of andere reden niet kan openen kan je zelf naar https://accounts.snapchat.com gaan. Hier moet je ook gewoon je gebruikersnaam en wachtwoord invullen en aanmelden. Na het aanmelden kan je op ‘Verwijder mijn account’ drukken waarna je stap 4 van bovenstaande stappen kunt volgen.

De Snapchat app verwijderen

Om het verwijderen van Snapchat compleet te maken wil je misschien ook de Snapchat app verwijderen van je smartphone of tablet.

Op een Apple apparaat zoals een iPad of iPhone kan je dit doen door de app ingedrukt te houden met je vinger voor twee seconden. Na twee seconden begint de app te bewegen en kan je op het ‘X’ knopje drukken dat tevoorschijn komt. Indien je apparaat 3D Touch ondersteunt is het belangrijk om de app maar lichtjes ingedrukt te houden voor ongeveer één seconde tot de ‘X’ knop verschijnt. Licht drukken is hier belangrijk, anders opent er zich een ander menu.

Bij de meeste Android apparaten kan je de app ingedrukt houden tot er een optie tevoorschijn komt om deze te verwijderen. Dit zal meestal in de vorm van een ‘X’ knop of een vuilbakje zijn. Indien dit niet zo is bij jouw apparaat kan je de Play Store openen, op het icoontje met drie streepjes drukken, dan op Mijn apps en games, daarna op Geïnstalleerd. Nu kan je Snapchat zoeken in dit lijstje, klik op Snapchat, Verwijderen en daarna op Ok.

Je andere sociale netwerken

Klaar met je Snapchat account te verwijderen? Dan ben je misschien ook geïnteresseerd in het verwijderen of deactiveren van je accounts op andere sociale netwerken. Volgende links geven je meer informatie over het verwijderen of deactiveren van jouw accounts op Facebook, Instagram of Twitter: