Hoe verwijder of deactiveer je een Instagram account

Hoe verwijder of deactiveer je een Instagram account

Instagram is één van de meest populaire sociale netwerken en een geweldige manier om foto’s van je dagelijkse bezigheden te delen met vrienden of familie. Bovendien biedt Instagram je een eenvoudige en snelle manier om je foto’s te bewerken met talloze filters. Desondanks kan je een reden hebben om Instagram toch te verwijderen. Misschien was Instagram niet waar je naar zocht, ben je bezorgd over je privacy of ben je Instagram gewoon beu. Wat de reden ook is, het blijft een goed idee om je Instagram account te verwijderen of te deactiveren als je wilt stoppen met Instagram te gebruiken.

Via volgende links kan je snel naar een bepaald hoofdonderwerp gaan in dit artikel:

Deactiveren of verwijderen?

Je hebt de keuze tussen het deactiveren of verwijderen van je Instagram account. Het verschil is niet moeilijk om te begrijpen.

Je Instagram account deactiveren is tijdelijk en kan op elk moment ongedaan gemaakt worden. Wanneer je jouw account deactiveert zal je Instagram profiel verborgen worden voor anderen. Dit betekent dat dus ook je foto’s, reacties en likes niet meer zichtbaar zijn voor anderen. Wanneer je jouw account terug activeert zal alles terug zijn zoals het oorspronkelijk was.

In tegenstelling tot deactiveren is je account verwijderen een veel drastischere beslissing. Je account verwijderen is permanent en kan dus niet meer ongedaan gemaakt worden. Alles wat met je account te maken heeft zal definitief gewist worden. Je profiel, foto’s, video’s, reacties en likes zullen dus allemaal verwijderd worden.

Als je even een pauze nodig hebt van Instagram of nog niet zeker bent kan je beter je account deactiveren. Je data zal natuurlijk nog steeds beschikbaar zijn voor Instagram tot je jouw account permanent verwijdert.

Hoe verwijder ik mijn Instagram account?

Zoals hierboven beschreven staat wordt alles wat met je profiel te maken heeft gewist wanneer je jouw Instagram account verwijderd. Denk dus goed na voor je dit doet, je account verwijderen is permanent! Denk er ook aan dat je achteraf geen nieuw account kunt maken met dezelfde gebruikersnaam. Om je account te verwijderen zijn er maar enkele stappen vereist.

  1. Je kan je account niet verwijderen via de Instagram app, hierdoor voorzien we je van een handige link om direct naar de juiste pagina te gaan. Surf eerst naar Instagram permanent verwijderen.
  2. Hier moet je waarschijnlijk nog aanmelden, geef je gebruikersnaam en wachtwoord in en druk op ‘Log in’.
  3. Nu vraagt Instagram waarom je jouw account wilt verwijderen. Kies een passende reden. Instagram geeft je ook nog een aantal oplossingen op veelvoorkomende problemen om toch te proberen om je nog op Instagram te houden.
  4. Als je jouw account wilt verwijderen geef je nog eens je wachtwoord in en druk je op ‘Permanently delete my account’.
  5. Klaar! Je account zal nu permanent verwijderd worden.

Hoe deactiveer ik mijn Instagram account?

Hierboven beschreven we al dat je Instagram account deactiveren tijdelijk je profiel en foto’s, video’s, reacties en likes verbergt voor anderen. Deactiveren is altijd tijdelijk en kan ongedaan gemaakt worden wanneer je maar wilt. Je kan wel maar één keer per week je account deactiveren en terug activeren.

  1. Je account deactiveren gaat niet via de Instagram app. Ga naar volgende link om een deactivatie aan te vragen op de officiële Instagram site: Instagram tijdelijk deactiveren.
  2. Geef daarna een reden aan Instagram waarom je jouw account tijdelijk wilt deactiveren.
  3. Om de deactivatie te bevestigen geef je jouw wachtwoord nog eens in en druk je op ‘Temporarily Disable Account’.
  4. Klaar! Om je account terug te activeren kan je simpelweg aanmelden op Instagram met dit account.

De Instagram app verwijderen

Om het verwijderen compleet te maken kan je ook de Instagram app verwijderen. Indien je niet weet hoe leggen wij je dit kort uit.

Op een iPhone of een ander Apple apparaat kan je de Instagram app ingedrukt houden voor twee seconden tot er een ‘X’ knop tevoorschijn komt. Door op het ‘X’ knopje te drukken wordt de app verwijderd. Op Apple apparaten met 3D Touch is het belangrijk dat je de app lichtjes indrukt voor één seconde tot het ‘X’ knopje tevoorschijn komt. Indien je te hard drukt kom je in een andere menu terecht.

Als je een Android apparaat hebt kan je in de meeste gevallen ook de Instagram app ingedrukt houden tot de optie om te verwijderen tevoorschijn komt. Dit zal lichtjes verschillen per Android apparaat maar komt meestal in de vorm van een ‘X’ knopje of een vuilbakje. Indien je Android apparaat deze optie niet heeft kan je de Play Store openen, op het icoontje met drie streepjes drukken, op Mijn apps en games drukken en daarna op Geïnstalleerd. Nu zoek je Instagram in dit lijstje, druk je hier op, klik je op Verwijderen en daarna op Ok.

Andere sociale netwerken

Na het verwijderen van jouw Instagram account wil je misschien ook je accounts op andere sociale netwerken verwijderen of deactiveren. 

Via volgende links kan je een aantal van onze andere artikelen vinden die je leren om je Facebook, Snapchat of Twitter account te verwijderen of deactiveren: