Hoe Bel Je Anoniem

Hoe Bel Je Anoniem

Anoniem bellen, ook wel onbekend bellen of geheim bellen genoemd, kan handig zijn als je niet wilt dat je contactpersoon je nummer ziet. Maar hoe kan je de nummerherkenning uitzetten en je nummer afschermen? Om anoniem te bellen zijn er een paar opties afhankelijk van of je éénmalig onbekend wilt bellen of permanent en het type apparaat je hebt.

Eénmalig anoniem bellen

Eénmalig geheim bellen is één van de snelste en beste manieren om onbekend te bellen, je wilt waarschijnlijk ook niet naar iedereen onbekend bellen. Deze manier gebruikt een code die licht verschilt afhankelijk van of je een mobiel apparaat (GSM) of een vaste lijn hebt.

Mobiel apparaat (GSM)

Eénmalig anoniem bellen met een GSM is zeer makkelijk en gebruikt een code die voor de meeste operators hetzelfde is. Dit is onder andere zo voor Proximus, Orange, Base, Telenet, KPN, Tele2, UPC, T-Mobile, etc. Dit werkt door de code #31# te typen gevolgd door het nummer dat je wilt bellen en op de beltoets te drukken, dus voor het fictief nummer 1234567891 is dit bijvoorbeeld #31#1234567891.

Vaste lijn

Anoniem bellen met een vaste lijn is zeer vergelijkbaar, maar kan een beetje verschillen qua operator.

  • Proximus: Gebruik de code *31*telefoonnummer#, waarbij telefoonnummer het nummer van uw contactpersoon is.
  • Telenet: Gebruik de code *31telefoonnummer, waarbij telefoonnummer het nummer van uw contactpersoon is.
  • KPN: Gebruik de code *31*telefoonnummer, waarbij telefoonnummer het nummer van uw contactpersoon is.
  • Tele2: Gebruik de code *31*telefoonnummer#, waarbij telefoonnummer het nummer van uw contactpersoon is.
  • UPC: Gebruik de code *31telefoonnummer, waarbij telefoonnummer het nummer van uw contactpersoon is.

Indien u een andere operator hebt dan kunt u de bovenstaande combinaties testen aangezien alle operators één van deze combinaties gebruiken, dit kan makkelijk door jezelf te bellen.

Permanent anoniem bellen

Permanent anoniem bellen is natuurlijk ook mogelijk, dit kan op meerdere manieren gedaan worden. De makkelijkste manier is om dit via de instellingen van uw toestel te doen maar in sommige gevallen kan dit ook via de website van uw provider of via de klantendienst van uw provider. Hier wordt enkel uitgelegd hoe je dit doet via de instellingen van je apparaat, dit is het makkelijkste en gelijkaardig voor elke provider en toestel.

  • iPhone: Ga naar instellingen > Telefoon en selecteer “Nummerherkenning”. Daarna zie je een balkje waarmee je onbekend bellen een en uit kan zetten.
  • Android: Bij Android apparaten kan de werkwijze licht verschillen per apparaat. Meestal kan je de nummerherkenning uitzetten door op de telefoon-app (de app die je gebruikt om te bellen) te drukken, hier kan je ergens een menu vinden waar je op “Oproepinstellingen” kunt drukken. In “Oproepinstellingen” druk je op “Aanvullende instellingen”, in het volgende menu zie je “Beller-id” staan, klik hier op en dan krijg je de keuze om je nummer te verbergen of weer te geven. Indien dit voor jou apparaat anders is kan je de handleiding van het apparaat nakijken of de menu’s te overlopen tot je ergens “Beller-id” kan vinden of instellingen voor oproepen.

Nu weet u hoe u anoniem kan bellen, let er wel op dat je eigenlijk nooit helemaal anoniem bent. Je provider zal altijd je nummer kunnen achterhalen, haal het dus niet in je hoofd om mensen lastig te vallen met deze functie aangezien je nummer net zo makkelijk bij de politie kan aangegeven worden door je provider zelf. Alleen de ontvanger van de oproep zal niet weten wie hem gebeld heeft.