Hoe maak je slijm: 7 makkelijke recepten

Hoe maak je slijm: 7 makkelijke recepten

Slijm is altijd al populair geweest bij kinderen en blijft een heuse rage! Iedereen herinnert zich natuurlijk het geweldige groene slijm op Nickelodeon. Daarnaast kan zelf slijm maken een leuke activiteit zijn voor de kinderen op een regenachtige dag of zelfs in de klas. Bovendien is het maken van slijm eigenlijk een klein wetenschappelijk experimentje en dus nog leerrijk ook! Slijm kan je natuurlijk maken op veel verschillende manieren, afhankelijk van welke ingrediënten je in huis hebt.

Maar hoe maak je nu zelf slijm? Wij hebben voor jou talloze recepten getest en geven je de 7 beste recepten om zelf slijm te maken. Wij hebben voor iedereen wel wat, welke ingrediënten je ook in huis hebt! Van klassieke recepten met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof tot unieke recepten zonder lijm met tandpasta, shampoo of maïzena. Ook eetbare slijm staat op ons lijstje. Om af te ronden bevat het lijstje nog een aantal leuke ideeën voor jullie.

Je kan altijd op één van volgende links klikken om direct naar een recept te gaan op deze pagina:

Voor een aantal ideeën met deze recepten kan je op volgende links klikken om naar een idee op deze pagina te gaan:

Vergeet je creaties niet te delen met ons op sociale media! Wil je nog meer leuke DIY-recepten? Dan kan je hier klikken om thuis zelf bruisballen te leren maken!

Slijm maken met borax en lijm

Slijm met borax en lijm

Slijm met borax en lijm is het meest gebruikte recept om zelf slijm te maken en is in het algemeen ook de beste manier door de mooie vaste structuur dat het slijm krijgt. Heb je ooit speelgoedslijm gekocht of slijm in de klas gemaakt? Dan is de kans groot dat dit slijm met borax was. Een echte aanrader, of je nu doorzichtige of niet-doorzichtige slijm wilt. Ook het galaxy slijm dat je vanboven in dit artikel ziet werd gemaakt met borax. Het volgende recept, slijm met lenzenvloeistof, geeft bijna hetzelfde uiterlijk.

Ingrediënten

 • Doorzichtige of witte knutsellijm (125 ml)
 • Borax (1 theelepel of 5 ml)
 • Water (250 ml totaal, te verdelen in twee delen)
 • Twee kommen
 • 2 (plastic) lepels
 • Optioneel: voedselkleurstof (8 druppels ongeveer)
 • Optioneel: glitters en/of wiebeloogjes

De eerste stap is om te weten wat je nodig hebt om dit slijm te maken. Zorg dat je bovenstaande ingrediënten in huis hebt. Lijm onder de naam schoollijm of kinderlijm werkt ook perfect. Lijm kan je bijvoorbeeld kopen in de Action of vergelijkbare winkels. Met doorzichtige lijm krijg je doorzichtige slijm terwijl witte lijm je niet-doorzichtige slijm geeft. Je kan daarnaast ook glitterlijm gebruiken. Borax kan je gemakkelijk online, bij de supermarkt of bij de drogist verkrijgen.

Hoe maak je slijm met borax en lijm?

 1. Meng de lijm en 125 ml water in één van de kommen, zorg dat je dit goed door elkaar roert. Je kan nu eventueel voedselkleurstof of glitters toevoegen voor een leuk effect.
 2. In de andere kom meng je de theelepel borax met 125 ml (liefst warm) water, blijf mengen tot de borax opgelost is.
 3. Voeg het mengsel van borax en water traagjes toe aan het mengsel van lijm en water terwijl je roert. Het is mogelijk dat je niet het hele borax mengsel nodig hebt.
 4. Het mengsel zal direct beginnen te veranderen van vloeibaar naar een slijmerige massa. Roer zo lang mogelijk door en kneed het slijm daarna met je handen, het slijm zal geleidelijk aan minder plakkerig worden. Het is normaal dat er wat water in de kom achterblijft, kap dit gewoon weg. Het is ook normaal dat je even moet blijven doorkneden voordat het slijm de structuur krijgt die je wilt. Als het slijm te plakkerig blijft na enkele minuten kneden kan je het minder plakkerig maken door nog een heel klein beetje borax en watermengsel toe te voegen.
 5. Hoe meer je met het slijm speelt hoe vaster en minder plakkerig het zal worden. Je kan nu ook wiebeloogjes toevoegen om je slijm gezichtjes te geven!
 6. Wanneer je klaar bent kan je het slijm bewaren in een plastiek zakje of een luchtdicht potje. Je kan deze best in de koelkast bewaren.

Slijm maken met lenzenvloeistof en lijm

Slijm met lenzenvloeistof en lijm

Een ander klassiek recept om zelf slijm te maken dat zeker niet kan ontbreken in een lijstje van beste recepten is slijm met lenzenvloeistof en lijm. Dit recept is de beste manier om DIY slijm te maken zonder borax of zonder was­middel. Het uiterlijk van het slijm is zeer vergelijkbaar met het vorige recept (slijm met borax).

Ingrediënten

 • Doorzichtige of witte knutsellijm (125 ml)
 • Natriumbicarbonaat, zuiveringszout of baking soda (0,5 eetlepel of 7 gram)
 • Lenzenvloeistof met borax of boorzuur (1 eetlepel of 15 ml)
 • Een kom
 • Een (plastic) lepel
 • Optioneel: voedselkleurstof (8 druppels ongeveer)
 • Optioneel: glitters en/of wiebeloogjes

Voor transparante slijm gebruik je doorzichtige lijm. Witte lijm geeft dan weer niet-transparant slijm. Lijm van bijvoorbeeld de Action volstaat, ook onder de naam schoollijm. Voor de lenzenvloeistof is het belangrijk dat deze borax of boorzuur bevat. Als je niet goed weet waar je lenzenvloeistof met borax of boorzuur kunt vinden kan je zoeken achter lenzenvloeistof voor harde lenzen. De juiste lenzenvloeistof kan je bijvoorbeeld in het Kruidvat vinden. Zorg dat je de ingrediënten goed leest. Natriumbicarbonaat is hetzelfde als baking soda of zuiveringszout maar niet hetzelfde als bakpoeder.

Hoe maak je slijm met lenzenvloeistof en lijm?

 1. Eerst doe je de lijm in een kom.
 2. Voeg daarna het natriumbicarbonaat toe en meng. Je kan nu ook voedselkleurstof of glitters toevoegen.
 3. Vervolgens voeg je de lenzenvloeistof toe. Wanneer je begint te mengen merk je dat het mengsel begint te veranderen in slijm. Meestal moet je nog meer lenzenvloeistof toevoegen. Blijf kleine hoeveelheden lenzenvloeistof toevoegen tot het slijm niet meer aan de randen van de kom plakt. In kleine hoeveelheden toevoegen is belangrijk, bij teveel lenzenvloeistof zal je slijm te stug worden.
 4. Daarna kan je het slijm uit de kom halen en ermee spelen. Als het slijm nog veel te plakkerig is kan je nog een beetje lenzenvloeistof toevoegen en opnieuw even kneden. Het is belangrijk om lang genoeg te kneden voor je nog meer toevoegt aangezien kneden de structuur hard kan veranderen.
 5. Klaar met spelen? Bewaar je slijm in een zakje of een gesloten potje.

Slijm maken met wasmiddel en lijm

Slijm met wasmiddel en lijm

Zelf slijm maken gaat ook goed zonder borax. Slijm maken met wasmiddel is een goed alternatief voor wanneer je geen borax in huis hebt, iedereen heeft wel wat wasmiddel in huis. Slijm met wasmiddel heeft bovendien een goede geur! Het slijm zal ook een mooie structuur krijgen die te vergelijken is met de twee vorige recepten.

Ingrediënten

 • Doorzichtige of witte knutsellijm (125 ml)
 • Vloeibaar wasmiddel (4 theelepels of 20 ml om te beginnen, moet borax of boorzuur bevatten)
 • Een kom
 • Een (plastic) lepel
 • Optioneel: voedselkleurstof (6 druppels ongeveer)
 • Optioneel: glitters en/of wiebeloogjes

Slijm met wasmiddel kan je dus al maken met slechts twee ingrediënten! Zeer makkelijk dus. Lijm kan je verkrijgen in bijvoorbeeld de Action en ook onder de naam schoollijm of kinderlijm. Denk er aan: doorzichtige lijm geeft doorzichtige slijm, witte lijm geeft niet-doorzichtige slijm. Als je glitters wilt kan je ook glitterlijm kopen. Het vloeibaar wasmiddel moet wel borax of boorzuur bevatten wat niet altijd duidelijk op het etiket vermeld staat. Wij maakten zelf gebruik van Persil (Pure Moments) vloeibaar wasmiddel.

Hoe maak je slijm met wasmiddel en lijm?

 1. Doe de lijm in een kom. Je nu kan ook eventueel de kleurstof toevoegen, let er wel met op dat het wasmiddel je slijm ook een kleur kan geven indien deze een kleur heeft. Pak dus vloeibaar wasmiddel met dezelfde kleur als je voedselkleurstof of pak vloeibaar wasmiddel zonder kleur. Ook de glitters kan je nu optioneel toevoegen.
 2. Voeg het vloeibaar wasmiddel toe aan het mengsel.
 3. Roer de ingrediënten goed door elkaar. Je merkt direct dat je mengsel wat slijmerig wordt. Als je slijm nog niet de juiste vastheid heeft kan je steeds 1 theelepel vloeibaar wasmiddel toevoegen en opnieuw mengen. Wanneer het slijm niet direct meer aan je vingers plakt kan je naar de volgende stap gaan. In de praktijk kan je vaak ongeveer 7-9 theelepels of meer nodig hebben. Dit is afhankelijk van zaken zoals het merk van je wasmiddel of zelfs de warmte van je kamer.
 4. Kneed daarna het slijm wat in je handen, naarmate je er meer met speelt zal het minder plakkerig en meer slijmerig worden. Maak je geen zorgen als het slijm nog wat te plakkerig is, na enkele minuten kneden zou het slijm mooi en stevig moeten worden. Als het slijm toch te plakkerig blijft kan je nog wat wasmiddel toevoegen.
 5. Bewaar het slijm in een luchtdicht potje of een zakje wanneer je klaar bent. Slijm kan je best in de koelkast bewaren.

Slijm maken met shampoo en maïzena

Slijm gemaakt met shampoo en maïzena

Het volgende recept dat we bekijken op deze lijst is een beetje uniek aangezien het een manier is om slijm te maken zonder lijm en zonder borax of andere typische ingrediënten. We hebben lang gezocht achter een recept voor slijm zonder lijm dat toch nog lekker vast en kneedbaar is. Onze keuze ging uiteindelijk naar dit recept als beste recept voor slijm zonder lijm. Slijm met shampoo en maïzena vereist maar drie ingrediënten die iedereen wel in huis heeft, is makkelijk en is compleet borax vrij!

Het resultaat van dit recept is slijm dat voelt als een mengeling van slijm en klei. Deze slijm wordt ook wel flubber zeep of kneedbaar zeep genoemd. Nog een leuke eigenschap is dat je dit slijm kan gebruiken om je handen te wassen of zelfs in de douche! Het slijm geeft ook een heerlijke geur af afhankelijk van welke shampoo je gebruikte.

Ingrediënten

 • Shampoo (60 ml)
 • Maïzena of een ander merk maiszetmeel (80 ml of ongeveer 40 gram)
 • Olie zoals plantaardige olie (hoeveelheid varieert)
 • Een kom
 • Een klopper of lepel
 • Optioneel: voedselkleurstof (6 druppels ongeveer)
 • Optioneel: glitters

Varianten

Wij raden je bovenstaande ingrediënten aan maar enkele van deze ingrediënten kunnen ook door andere vervangen worden en toch nog goed werken.

 • In plaats van shampoo kan je ook andere zeep zoals Dreft, ander afwasmiddel of douchegel gebruiken. Shampoo blijkt echter het beste te werken.
 • Je kan ook bloem (meel) gebruiken in plaats van maïzena, in dit geval heb je ook 40 gram nodig. Slijm met shampoo en bloem zal ook werken maar uit ervaring geeft maïzena de beste structuur.

Hoe maak je slijm met shampoo en maïzena?

 1. Doe de maïzena in een kom.
 2. Voeg daarna de shampoo toe. Je kan nu ook eventueel voedselkleurstof toevoegen.
 3. Voeg daarna om te beginnen 2 theelepels olie toe.
 4. Daarna begin je te mengen en kan je wat spelen met de structuur. De structuur is onder andere afhankelijk van welk soort shampoo je gebruikt. Voeg wat meer maïzena toe als het mengsel nog te nat is. Als het mengsel te droog is kan je meer shampoo toevoegen. Olie kan je toevoegen als het mengsel te korrelig wordt. Roer telkens enkele minuten voor je meer ingrediënten toevoegt om het effect te zien.
 5. Het resultaat zou een beetje op een combinatie van slijm en klei moeten lijken dat niet aan je handen plakt. Als het mengsel nog een beetje plakt kan je een klein stukje eruit halen en dit even kneden. Na even kneden zal de structuur beter en minder plakkerig worden. Als het nog te plakkerig is kan je verder spelen met de structuur.
 6. Klaar! Nu kan je spelen met je slijm. Slijm met shampoo bevat veilige ingrediënten en is leuk om met te spelen. Bovendien kan je je handen wassen of een bad nemen met dit slijm!

Eetbaar slijm maken met snoep

Eetbaar gummibeer slijm

Natuurlijk kan eetbaar slijm niet ontbreken op dit lijstje. Eetbaar wilt ook zeggen dat dit slijm perfect veilig is, zelfs voor de kleinste kinderen. Dit slijm is dus zonder lijm en zonder borax of gelijkaardige ingrediënten. Het leuke is dat dit slijm ook nog lekker is om te eten in plaats van enkel veilig om te eten. Het slijm zal lekker dik en rekbaar worden en ook nog eens goed ruiken. De ingrediënten zijn makkelijk te verkrijgen en het maken zelf neemt ook maar enkele minuten in beslag.

Ingrediënten

 • Gummiberen (meet ongeveer 250 ml in een maatbeker)
 • Maïzena of een ander merk maiszetmeel (2 eetlepels)
 • Poedersuiker (2 eetlepels)
 • Olie zoals kokosnootolie (hoeveelheid varieert)
 • Twee kommen
 • Een microgolfoven
 • Een klopper of lepel

Hoe maak je eetbaar slijm met snoep?

 1. Doe de gummiberen in een kommetje dat in de microgolfoven kan. Verhit de gummiberen voor ongeveer 20 seconden.
 2. Meng de gummiberen en blijf ze verhitten en mengen tot ze volledig gesmolten zijn. Denk eraan dat het kommetje heet kan zijn!
 3. Vervolgens meng je de maïzena en het poedersuiker in een ander kommetje. Verdeel ongeveer de helft van het poedermengsel over een oppervlakte zoals een tafel, een grotere kom of een aanrecht.
 4. Daarna kan je de gesmolten gummiberen uitgieten op het poedermengsel. Begin het poedermengsel op tafel en het overige poedermengsel te vermengen met de gummiberen. Als je vindt dat het slijm al wat te droog begint te worden na een tijdje kan je ook kiezen om niet het hele poedermengsel toe te voegen. Je wilt uiteindelijk een balans vinden tussen rekbaarheid en vastheid. Wanneer je begint met kneden zal het slijm vrij plakkerig zijn maar na enkele minuten kneden zal dit veranderen.
 5. Wanneer al het poedermengsel in het slijm is opgenomen kan je een beetje olie toevoegen om het slijm rekbaarder te maken. Met één theelepel olie kom je meestal toe.
 6. Je bent klaar wanneer je slijm krijgt dat lekker rekbaar is en toch bijna niet meer aan je handen plakt. Als je het slijm toch nog te plakkerig vindt kan je wat maïzena aan je handen doen tijdens het spelen.

Slijm maken met maïzena en water

Slijm met maïzena en water

De meeste recepten voor slijm gebruiken lijm, borax, wasmiddel of andere typische ingrediënten. Met dit recept kan je zelf slijm maken zonder lijm, zonder borax en zonder wasmiddel of andere veelgebruikte ingrediënten! Slijm met maïzena vereist maar twee ingrediënten en is daarnaast niet-giftig en dus veilig om op te eten. Eetbaar betekent wel niet dat het slijm goed smaakt. Daarnaast is dit recept zo makkelijk als het maar kan.

Slijm met maïzena en water wordt ook wel Oobleck of Magic Mud genoemd en heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Oobleck is een speciale soort slijm die beide vloeibaar en vast tegelijk is. Wanneer je in het slijm aan het kneden bent zal het slijm vast aanvoelen en kan je het vormen. Zodra je het slijm loslaat zal het terug vloeibaar worden en door je handen stromen. Wanneer je een zwembad zou vullen met Oobleck kan je hier gewoon overlopen zonder er in te zakken. Als je echter stilstaat zou je er in zakken. Probeer ook eens met je vuist of je platte hand op de Oobleck te slaan. De Oobleck zal je klap tegenhouden. Als je de Oobleck in de koelkast zet zal deze ook harder worden. Experimenteren maar!

Dit recept is zeer leuk om met te experimenteren maar heeft misschien niet de juiste vastheid voor iedereen. Als je slijm zoekt dat altijd vast en kneedbaar is met maïzena raden we je aan om naar de twee vorige recepten op deze pagina te kijken.

Ingrediënten

 • Maïzena of een ander merk maiszetmeel (2 kopjes)
 • Water (1 kopje)
 • Eén kom
 • Een klopper of lepel
 • Optioneel: voedselkleurstof (8 druppels ongeveer)
 • Optioneel: glitters

Zeer makkelijk dus! Denk er wel aan dat Maïzena niet hetzelfde is als bloem.

Hoe maak je slijm met maïzena en water?

 1. Doe de maïzena in een kom en haal mogelijke klonters weg met een klopper of een lepel.
 2. Doe het water in een andere kom en voeg de voedselkleurstof toe. Ook de glitters kan je nu toevoegen.
 3. Roer daarna het water door de maïzena. Roer goed en test je slijm. Je zou het slijm moeten kunnen samendrukken tot een balletje in je handen. Wanneer je het loslaat zou het een soort van moeten smelten doorheen je handen. Indien dit nog niet zo is kan je steeds een beetje meer maïzena toevoegen. Als het mengsel te droog is voeg je nog wat water toe.
 4. Klaar! Nu kan je experimenteren met de Oobleck.

Slijm maken met tandpasta

Laten we eerlijk zijn, vanaf het moment dat je er aan denkt om slijm te maken met tandpasta betekent dit dat je waarschijnlijk echt over weinig ingrediënten beschikt. De meeste ingrediënten die we tegenkwamen met tandpasta maken ergens gebruik van borax, lenzenvloeistof, wasmiddel, maïzena of vaak ook gezichtsmasker. Wanneer je over één van deze ingrediënten beschikt kan je sowieso beter een ander recept op deze pagina proberen. Een aantal recepten op deze pagina maken zelfs geen gebruik van lijm.

Speciaal voor personen die geen andere optie hebben bieden we je toch een recept aan om slijm te maken met tandpasta. Dit recept is uniek en maakt maar gebruik van één ingrediënt: tandpasta. Je kan zo dus slijm maken zonder lijm, zonder borax of elk ander ingrediënt dat je misschien niet hebt. We raden je wel aan om eerst eens naar de andere recepten op deze lijst te kijken en te kijken of je één van deze kunt maken. Slijm maken met tandpasta werkt maar het resultaat is niet optimaal, alle andere recepten op deze pagina zorgen voor een beter resultaat.

Ingrediënten

 • Tandpasta met gel
 • Een kom die in de microgolfoven kan
 • Een microgolfoven
 • Een (plastic) lepel
 • Optioneel: voedselkleurstof
 • Optioneel: glitters of wiebeloogjes

Tandpasta die zoveel mogelijk gel bevat lijkt het beste te werken. We raden dus aan om tandpasta die compleet uit gel bestaat te gebruiken. Tandpasta die niet puur uit gel bestaat werkt ook maar minder goed. Wij maakten persoonlijk gebruik van Prodent.

Hoe maak je slijm met tandpasta?

 1. Doe eerst de tandpasta in een kom. Je kan zelf kiezen hoeveel tandpasta je gebruikt. Denk er wel aan dat je uiteindelijk niet alle tandpasta over houdt na het verwarmen in de microgolfoven.
 2. Voeg nu de kleurstof toe aan de tandpasta en meng goed. Glitters kan je beter achteraf toevoegen.
 3. Zet het mengsel voor 30 seconden in de microgolfoven. Denk er aan dat je kom veilig moet zijn om in de microgolf te zetten. Hoe lang deze erin moet hangt ook af van de hoeveelheid tandpasta.
 4. Na even in de microgolf zal de tandpasta er al wat kneedbaarder uit zien. Denk er wel aan dat de tandpasta zeer warm kan zijn! Roer het mengsel nog eens goed door elkaar. Zet nu het slijm opnieuw in de microgolfoven. Hoe lang je het slijm verwarmt kan je aanvoelen afhankelijk van je hoeveelheid en het effect van de vorige keer. Wij kozen zelf opnieuw voor 30 seconden. Meng daarna nog eens. Blijf dit doen tot het slijm er mooi stevig uit ziet. Wij moesten zelf het slijm nog eens 20 seconden verwarmen.
 5. Als het slijm er mooi stevig uit ziet kan je het laten afkoelen. Als je tandpasta gebruikte die niet geheel uit gel bestond en het niet stevig wilt worden kan je het slijm voor een half uur in de vriezer zetten.
 6. Klaar! Je kan nu ook voorzichtig glitters toevoegen of wiebeloogjes.

Glow in the dark slijm maken

Glow in the dark slijm

Je kan natuurlijk het slijm ook glow in the dark maken. Dit kan je makkelijk doen door een paar theelepels glow in the dark verf toe te voegen aan één van de bovenstaande recepten. Dit werkt het beste met de manieren met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof. Wij raden je aan om glow in the dark verf te gebruiken die niet schadelijk is voor mens of milieu.

Galaxy slijm maken

Galaxy Slijm

Je kan ook galaxy slijm maken. Galaxy slijm ziet er prachtig uit en bevat alle kleuren van de melkweg. Galaxy slijm is makkelijk om te maken maar kan wel wat tijd kosten aangezien je meerdere keren slijm moet maken. De foto bovenaan dit artikel is ook een voorbeeld van galaxy slijm.

Hoe maak je galaxy slijm?

 1. Kies een recept uit de recepten hierboven in dit artikel. Dit werkt het beste met de manieren met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof.
 2. Nu moet je drie keer slijm maken in de kleuren blauw, paars en rood en telkens glitters toevoegen. Om dit te maken volg je het gekozen recept hierboven uit het artikel. Je kan zelf kiezen of je doorzichtige slijm maakt of niet, doorzichtige slijm blijkt echter het mooiste effect te geven.
 3. Zorg dat je de drie kleuren van slijm gekneed hebt en ze redelijk vast zijn. Je hebt nu dus blauwe slijm, paarse slijm en rode slijm voor je liggen.
 4. Nu moet je de drie kleuren slijm mengen, zorg ervoor dat je het slijm een beetje uitrekt en door elkaar kneed. Een makkelijke manier hiervoor is om de verschillende kleuren uit te rekken tot slierten en op verschillende manieren wat op elkaar te leggen. Blijf kneden tot je het resultaat hebt dat je wilt, let er wel op dat je niet te hard kneed anders valt het effect minder hard op.

Eigenlijk kan je hetzelfde doen met welke kleuren dan ook. Maak bijvoorbeeld regenboogslijm of eenhoornslijm!

Magnetisch slijm maken

We kunnen nog een stapje verder gaan en ons slijm tot leven wekken door het magnetisch te maken. Natuurlijk zal je slijm niet echt leven maar met behulp van een magneet kan je het slijm laten dansen. Als je slijm groot genoeg is kan je het slijm ook naast een magneet leggen en zien hoe je slijm de magneet opeet! Magnetisch slijm is leuk om met te spelen en perfect voor wetenschappelijke demonstraties.

Ingrediënten

 • Kies één van de bovenstaande recepten. Wij raden je de recepten met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof aan. De structuur van de andere recepten is niet ideaal om magnetisch te maken.
 • Ijzeroxide of ijzerpoeder (hoeveelheid varieert)
 • Een aantal neodymium magneten (makkelijk online te verkrijgen)

Hoe maak je magnetisch slijm?

Magnetisch slijm maken is zeer simpel. Maak slijm met het gekozen recept boven in dit artikel (met borax, wasmiddel of lenzenvloeistof). Wanneer je de lijm toevoegt kan je ook het ijzerpoeder toevoegen. De hoeveelheid kan je zelf kiezen, je kan later ook nog altijd meer toevoegen. Voeg de poeder wel in kleine beetjes toe en roer goed. Ga daarna gewoon door met het recept.

Je kan het ijzerpoeder ook achteraf toevoegen. Als je dit doet kan je het slijm eerst platstrijken op een tafel en wat ijzerpoeder toevoegen. Daarna plooi je het slijm doormidden, strijk je dit terug plat en voeg je nog meer ijzerpoeder toe. Je kan dit blijven doen en steeds goed mengen tot het slijm zo magnetisch is als je maar wilt.

Wanneer je klaar bent pak je één of meerdere neodymium magneten en speel je met het slijm. Veel plezier!

Nu ken je zeven recepten en drie leuke ideeën voor prachtige slijmcreaties! Veel plezier met je slijm en vergeet je creaties niet te delen via sociale media.