5 Tropische Cocktails Zonder Alcohol

5 Tropische Cocktails Zonder Alcohol

Of het nu een warme zomerse dag is of je een leuk feestje wilt geven, niks is zo ontspannend als een lekkere tropische cocktail. Cocktails zijn meestal alcoholisch maar kunnen ook alcoholvrij gemaakt worden, zo hebben zelfs mensen die geen alcohol lusten, kinderen of de BOB van de avond iets om van te genieten. Lees hier 5 recepten voor lekkere tropische cocktails zonder alcohol, ook wel mocktails genoemd.

Shirley Temple

De Shirley Temple is een klassieke niet-alcoholische cocktail op basis van gemberbier. Gemberbier is een niet-alcoholische drank in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden.

Shirley temple zonder alcohol

Recept

  • 15 ml grenadine
  • 15 ml limoensap (of sinaasappel of ananassap)
  • 200 ml gemberbier
  • Ijsblokjes
  • Versiering: marachinokersen en limoen schijven

Bereidingswijze

  1. Doe ijsblokjes in een cocktailshaker (je kan dit natuurlijk ook in een glas of kan doen).
  2. Voeg de grenadine, het limoensap en het gemberbier toe en roer tot het geheel gekoeld is.
  3. Doe het geheel in een glas en garneer met de marachinokersen en limoen schijven.

Virgin Mojito

Een Virgin Mojito is een alcoholvrije versie van de overbekende Mojito. De Virgin Mojito is zeer verfrissend en makkelijk te maken.

Virgin mojito

Recept

  • 8 verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • Limoen schijfjes
  • 25 ml limoensap
  • Ijsblokjes
  • Gemberbier of Sprite

Bereidingswijze

  1. Doe de munt en de suiker in een glas. Zorg dat de je de muntplaatjes van de stam haalt, anders zal het drankje bitter smaken.
  2. Pak een stamper of vijzel en stamp hiermee de blaadjes wat aan, dit kan makkelijk door de stamper op de blaadjes te zetten en een paar keer te draaien. Zorg wel dat je de blaadjes niet verpulverd, anders zal het drankje bitter smaken, je moet gewoon zorgen dat het sap vrijkomt. Als je geen stamper of vijzel hebt kan je ook iets anders gebruiken zoals de bolle kant van een lepel.
  3. Voeg de limoensap toe aan het glas, je kan ook een halve limoen in 4 stukken snijden en wat aanstampen.
  4. Vul je glas met ijs tot het ongeveer ¾ vol is. Je kan hiervoor gewoon ijsblokjes gebruiken of gemalen ijs.
  5. Vul de rest van het glas met gemberbier of Sprite.
  6. Garneer met een limoen schijfje en eventueel wat overgebleven munttakjes.

Pina Colada zonder alcohol

De Pina Colada is het nationale drankje van Puerto Rico sinds 1978 en het tropische drankje bij uitstek. Origineel wordt het gemaakt met witte rum maar met dit alcoholvrije recept kan iedereen ervan genieten.

Pino Colada zonder alcohol

Recept

  • 60 ml kokoscrème
  • 125 ml ananassap
  • 1 theelepel kokosnoot schilfers
  • Geplet ijs
  • Versiering: marachinokersen en stukje ananasschijf

Bereidingswijze

  • Doe het geplet ijs, de ananassap, de helft van de kokosnoot schilfers en de kokoscrème in een blender.
  • Mix tot de inhoud zacht en romig is.
  • Doe het mengsel in een glas en garneer met de marachinokersen, de rest van de kokosnoot schilfers en het stukje ananasschijf.

Fuzzy Navel zonder alcohol

De Fuzzy Navel is ook een klassieker, deze cocktail is zeer fruitig en doet je meteen aan het strand denken. Het is een troebele gele cocktail die origineel met perzikschnaps wordt gemaakt.

Fuzzy navel zonder alcohol

Recept

  • 150 ml sinaasappelsap
  • 60 ml perziknectar
  • 5 ml Orgeat siroop
  • Schijfje sinaasappel, limoen of citroen
  • Ijs

Bereidingswijze

  1. Doe het ijs, de sinaasappelsap, de perziknectar en de siroop in een glas en roer tot het geheel gemengd is.
  2. Werk af met een schijfje sinaasappel, limoen of citroen en een beetje geplet ijs.

Hurricane zonder alcohol

De Hurricane is origineel een rum-gebaseerd fruitig drankje met passievrucht en limoen. De siroop is zonder de rum te dik om te drinken, daarom wordt het vervangen door verschillende fruitsappen.

Hurricane zonder alcohol

Recept

  • 25 ml sinaasappelsap
  • 25 ml pompelmoes sap
  • 175 ml Tropische vruchten sap
  • Ijs
  • Schijfje sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Doe ijs in een glas en voeg de sinaasappelsap, pompelmoes sap en tropische vruchten sap toe.
  2. Roer de ingrediënten tot ze gemengd zijn.
  3. Werk af met een schijfje sinaasappel.